#AMBBici a la feina

| Tema: Mobilitat sostenible

L'AMB celebra el Dia Mundial de la Bicicleta amb un programa de préstec de bicicletes als seus treballadors

Amb motiu del Dia Mundial de la Bicicleta -19 d'abril- l'AMB ha posat en funcionament el servei #AMBbici a la feina. Es tracta d'un servei de préstec de bicicletes per a treballadors de l'administració metropolitana.

Dins de l'agenda d'activitat prevista per a aquesta diada de la bicicleta, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, ha fet la cessió inicial de 10 bicicletes elèctriques a diferents membres de la plantilla de l'AMB. També s'han atorgat targetes d'accés al servei Bicibox, per poder fer ús d'aquest servei d'aparcament segur de bicicletes, disponible actualment a 19 municipis metropolitans.

Posteriorment, entre les 13.00 h i les 15.00 h ha tingut lloc, als exteriors de la seu de l'AMB, un curs de mecànica bàsica per a bicicletes en el qual han participat múltiples treballadors de l'AMB, tot manifestant la seva predisposició a fer de la bici el seu mitjà de transport diari en el trajecte de casa a la feina i viceversa.

Aquesta jornada se suma al conjunt d'accions implementades per l'AMB en favor de la mobilitat sostenible i de promoció de la bicicleta com a mitjà de transport diari. Es tracta d'un "petit pas més per promoure el canvi cap a modes de transport més sostenibles i per combatre la contaminació atmosfèrica, provocada, en gran, part pels cotxes privats, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aire i la vida dels ciutadans", ha assenyalat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB durant l'acte.

Entre altres accions d'impuls de la bici, l'AMB també cedeix gratuïtament bicicletes als serveis municipals dels ajuntaments metropolitans i ha impulsat el programa Bici-Feina. Amb aquest darrer, l'AMB ha cedit, gratuïtament, 27 bicis a treballadors de diferents empreses del polígon Pedrosa de l'Hospitalet de Llobregat. L'organisme metropolità també subvenciona amb 250 euros l'adquisició de bicis elèctriques per als ciutadans de la metròpolis.

La Metròpolis Barcelona ja compta amb més de 1.500 km de vies pedalables. Aquestes s'ampliaran i es milloraran gràcies al projecte Bicivia, 9 grans eixos pedalables, amb un total de 414 quilòmetres que connectaran, de manera directa i segura, tota la metròpolis. 

Documents relacionats
On
Marker
Parc de l'AMB