Xarxes socials de Compartim un futur

| Tema: Educació ambiental, Serveis digitals

El programa fomenta l'educació per a la sostenibilitat als seus perfils a les xarxes socials

El curs 2014-2015 el programa va fer el salt a les xarxes socials amb l'objectiu d'obrir un nou espai d'informació i comunicació propera, directa i participativa per a totes les persones interessades en l'àmbit de l'educació per a la sostenibilitat.

En aquests nous espais comunicatius s'ha potenciat la difusió de les activitats i recursos que ofereix el programa. A la vegada, són també espais on fer-se ressò d'iniciatives, projectes, esdeveniments i recursos impulsats per altres administracions, entitats i organitzacions que col·laboren amb el programa i que contribueixen a promoure els valors i els hàbits sostenibles.

El programa disposa d'una pàgina de Facebook: adreçada a la ciutadania en general, s'hi comparteix informació sobre activitats i recursos adreçats al públic adult, famílies, gent gran, i entitats i organitzacions. En aquesta xarxa social, a més, s'hi poden trobar altres tipus d'informació sobre temes concrets relacionats amb la sostenibilitat: per exemple, el Dia Mundial de l'Aigua, el Dia Mundial de l'Educació Ambiental, la Setmana Europea de la Mobilitat o la Setmana de la Prevenció de Residus, entre altres.

Facebook

Per al públic escolar i el sector educatiu en general es disposa d'una pàgina de Google+: els centres educatius i de formació especialitzada hi poden trobar informació, recursos i activitats útils per treballar a l'aula continguts de sostenibilitat com l'energia, el cicle de l'aigua i dels residus, el canvi climàtic o la salut ambiental. Aquesta xarxa social es fa ressò d'esdeveniments i dies mundials d'interès per a docents i alumnes  s'hi comparteix informació d'interès per a l'àmbit educatiu procedent d'altres entitats i organitzacions.

Google +

El programa també disposa d'un compte de Twitter: s'hi publiquen diàriament informacions i notícies sobre el programa i la seva agenda d'activitats, i també s'hi poden seguir esdeveniments, jornades i actes com el I Fòrum Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat.

Twitter

Finalment, amb les funcions de promoció, reflexió i informació, i com a repositori de part dels continguts que després es compartiran a les xarxes socials, el programa disposa d'un blog d'educació per a la sostenibilitat.

Blog

Documents relacionats