Trobada d'educadors ambientals

| Tema: Educació ambiental, Sostenibilitat

Es va centrar en la inclusió de les persones amb discapacitats o amb diversitat funcional

L'Aula Ambiental del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús de Badalona va acollir la trobada anual d'educadors del programa "Compartim un futur" a la qual van assistir 40 persones. En aquesta ocasió, el tema central va girar entorn de la inclusió, dins de les activitats d'educació ambiental, de les persones amb discapacitats o amb diversitat funcional.

La formadora, Tate Bonany, directora tècnica i gerent de l'associació JOCVIU, va explicar com actuar quan ens trobem algun participant o un grup sencer que té necessitats educatives especials (NEE). També va oferir diferents eines per poder dissenyar activitats inclusives i universals que milloren la comprensió de persones amb NEE, però que també poden ser molt útils per salvar les diversitats entre participants d'un mateix grup. Aquest apartat va finalitzar amb una dinàmica amb els educadors on van tenir l'oportunitat d'explicar com superar els diferents reptes que es puguin presentar a partir de les seves experiències. 

"Compartim un futur" és un programa que té una participació anual de gairebé 50.000 persones i en què hi estan involucrats més de 40 educadors ambientals de diferents entitats i empreses. Aquesta trobada anual és important per recordar els objectius del programa, fer balanç de l'any anterior, compartir experiències, fer xarxa i conèixer les novetats de cada any.

En el butlletí de març s'inclouran algunes de les idees sobre inclusió que s'anirà incorporant progressivament en el programa.

Documents relacionats
Enllaços relacionats