Treballs sobre la qualitat de l'aire

| Tema: Contaminació

Darrera reunió de la Taula territorial per la millora de la qualitat de l'aire del Baix Llobregat

L'AMB ha participat en la darrera reunió de la Taula territorial per la millora de la qualitat de l'aire del Baix Llobregat, que es va dur a terme el passat 27 de setembre, com a ens supramunicipal conscienciat de la importància de la qualitat de l'aire en línia amb els compromisos agafats a través del Consell de Municipis Metropolitans per la lluita contra la contaminació atmosfèrica.

A la reunió, que va tenir lloc a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Mayte Aymerich, alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, va fer una breu exposició de la llarga trajectòria activa del municipi en pro de la defensa del medi ambient. També des de l'AMB, en qualitat de coordinador entre la Diputació de Barcelona i els ajuntaments, es va informar que les peticions per elaborar un pla de qualitat de l'aire a través de la Diputació estan en tramitació administrativa.

Com a trets destacables d'aquesta reunió, cal parlar de la presència d'ISGlobal que va donar informació respecte de diferents estudis epidemiològics que es podrien fer en paral·lel a l'elaboració de l'esmentat Pla per, d'aquesta manera, tenir més informació respecte de les concentracions dels contaminants existents a cada municipi i la població afectada. 

També el municipi de Sant Vicenç dels Horts va informar breument sobre la realització d'un estudi de caracterització de 117 substàncies de compostos orgànics volàtils realitzat a principis de 2017, encarregat a la UPC i, per altra banda, els ajuntaments de Pallejà i Castellbisbal van informar que han fet mesures de qualitat de l'aire amb la unitat mòbil de la Diputació. Així mateix, Molins de Rei va informar que actualment n'està realitzant.

Finalment, es va procedir a aprovar l'acta anterior i es va informar que la propera reunió és farà a Sant Andreu de la Barca.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts