Rebaixa del 2,39% de les tarifes d'aigua

| Tema: Aigua

La proposta presentada trenca amb la dinàmica d'augments continuats que es succeïen any rere any

L'AMB portarà a votació, a la propera sessió del Consell Metropolità, el 26 de juliol, una nova proposta de tarifes d'aigua.

Després d'encadenar anys d'augments, les tarifes presentades, presenten un decrement del 2,39%, aplicable a tots els usuaris. La proposta presentada trenca amb la dinàmica d'augments continuats de la tarifa que es succeïen any rere any.

L'estalvi sobre el conjunt del sistema entre la proposta del concessionari i la que es portarà a votació se situa en els 12,5 milions d'€, que de mitjana suposarà un estalvi anual per la ciutadania d'entre 8 i 9 €.

La proposta inicial del concessionari (ABEMCIA) implicava un augment d'un 1,6%. Però l'AMB, com a titular i responsable d'aquest servei públic, ha dut a terme polítiques que han permès afavorir la disminució en les tarifes com ara, la revisió de les condicions financeres sobre les que opera el concessionari la reducció del cànon concessional, que és l'import que abona anualment ABEMCIA a l'AMB i que es carrega a la tarifa i, el no abonament del cànon per la conducció de salmorres.

Així mateix en la proposta de tarifa presentada per ABEMCIA s'han estimat algunes al·legacions que han fet diferents ajuntaments de l'àmbit metropolità i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB ha dit durant la presentació d'aquesta proposta que "aquest és el primer pas cap a una tarifa més justa, i si bé la reducció immediata és petita, indica el canvi de tendència després d'anys de pujades continuades en el preu, que han suposat un augment de gairebé el 70%". Per altra banda, Janet Sanz, vicepresidenta de Planificació Estratègica ha afegit que "amb aquestes mesures, l'AMB inicia el procés per decidir quina és la millor opció per als més de tres milions de ciutadans metropolitans pel que fa les tarifes d'aigua", i que "l'objectiu és que els ciutadans vegin beneficis en la prestació d'un servei bàsic".

Un cop aprovada en Consell Metropolità, la nova tarifa ha de ser ratificada definitivament a la Comissió de Preus de Catalunya, moment en el qual entrarà en vigor.

Documents relacionats
On
Marker
Presentació al Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya Barcelona