Qualitat de l'aire al Baix Llobregat

| Tema: Contaminació

L'AMB participa a la "Taula territorial per a la millora de la qualitat de l'aire del Baix Llobregat"

L'AMB ha participat a la cinquena reunió de la Taula de municipis per a la millora de la qualitat de l'aire del Baix Llobregat mig en la seva qualitat d'ens supramunicipal que impulsarà i coordinarà tècnicament el "Pla supramunicipal d'acció per a la millora de la qualitat de l'aire".

A la reunió, celebrada ahir divendres, a la seu de l'Ajuntament de Pallejà hi han assistit alcaldes, regidors i tècnics dels municipis de Castellbisbal, Cervelló, El Papiol, La Palma, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Torrelles de Llobregat, Sant Andreu de la Barca i Sant Vicenç dels Horts, així com representants del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Durant la taula, els municipis han manifestat una preocupació ambiental derivada de la contaminació atmosfèrica provocada pel trànsit interurbà i per les indústries ubicades en els seus termes municipals.

Malgrat que el "Pla supramunicipal d'acció per a la millora de la qualitat de l'aire" no és d'obligada redacció, sí es tracta d'una de les actuacions previstes respecte qualitat de l'aire dels municipis del Baix Llobregat, que analitzarà la qualitat de l'aire dels diferents municipis, mitjançant un inventari d'emissions per a les diferents fons, la recopilació de les dades de qualitat de l'aire dels punts de mesurament per arribar a un pla d'acció per a restablir la qualitat de l'aire. Aquesta actuació es podrà realitzar conjuntament gràcies al finançament del servei d'elaboració dels plans d'acció de la Diputació de Barcelona.

El treball en comú es considera essencial perquè les qüestions ambientals transcendeixen els límits municipals a causa de la circulació de l'aire i la dispersió dels contaminants atmosfèrics.

En aquest sentit, l'AMB hi tindrà una participació clau com agent coordinador, en el marc del Consell de municipis metropolitans per la lluita contra la contaminació atmosfèrica, i concretament en el grup de treball de Governança i d'Indústria-energia. A més a més, cal tenir en compte que l'administració metropolitana participa també en funció de les seves competències referides a la ponència d'avaluació ambiental, òrgan tècnic per l'elaboració dels informes integrats de les activitats ambientals.

Documents relacionats
On
Marker
Castell de Pallejà