Premi al projecte BINGO

| Tema: Aigua

Ha rebut un guardó per la seva innovació als PT Global Water Awards

El projecte BINGO, en el qual participa l'AMB, ha estat seleccionat i guardonat amb el premi I+D+i d'Iniciatives Transnacionals de Recerca, Desenvolupament i Innovació, dels PT Global Water Awards, lliurats el passat 21 de novembre a la tretzena Expo Conference for Water de Lisboa.

BINGO, participat per 20 socis de 6 països europeus diferents, entre els quals hi ha l'AMB, i finançat a través del programa Horizon 2020, té com a principal objectiu proporcionar eines i coneixements pràctics als usuaris finals, gestors d'aigua, polítics i altres implicats, sobre com el canvi climàtic afectarà el territori i la població en un futur, i com fer-hi front.

L'AMB va presentar com a cas d'estudi el risc de riuades i inundacions a la ciutat de Badalona, on hi ha problemes importants de drenatge d'aigües torrencials com a conseqüència de l'existència de zones fortament urbanitzades i impermeables. Després de mesos d'estudi, s'han creat models matemàtics que prediuen i representen el risc futur d'inundacions per pluja a la ciutat, tenint en compte les condicions climàtiques futures, i s'han analitzat els possibles problemes i la implementació de mesures correctores o dissipadores d'aquest risc, que es concretaran amb la finalització del projecte l'any 2019.

Internacionalització del sector de l'aigua portuguès

Els PT Global Water Awards distingeixen la internacionalització del sector de l'aigua portuguès. Els promou el Ministeri de Medi Ambient i Energia (MATE) i el Ministeri d'Afers Estrangers, i els coordina el Portuguese Partnership for Water (PPA).

El premi va ser lliurat al LNEC de Lisboa (Laboratori Nacional d'Enginyeria Civil) que coordina el projecte BINGO a Portugal i que va estar representat a la gala dels premis per l'enginyera i cordinadora Rafaela Matos.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Programes o projectes relacionats
  • Bingo
    Zona d'actuació:
    $languageUtil.get($locale, $zona_actuacio.text)
    Tema:
    Cicle de l'aigua
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)
On
Marker
LNEC (LIsboa)