Open House 48h 2017

| Tema: Aigua, Residus

El festival sobre arquitectura visita instal·lacions de residus i aigua metropolitanes

Els dies 21 i 22 d'octubre el festival 48h Open House BCN va obrir les portes de la planta integral de valorització de residus (PIVR) de Sant Adrià del Besòs i l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) del Prat de Llobregat a tota la ciutadania.

Aquest festival d'arquitectura, un projecte obert a tothom i sense ànim de lucre, el que fa és obrir les portes a més de 200 edificis de tot tipus, forma i mida per tal que la ciutadania els visiti.

Una de les modalitats del 48h Open House Barcelona és l'Open Green, secció compromesa amb el medi ambient que explica i promou l'arquitectura que busca optimitzar els recursos naturals, de tal manera que es minimitza l'impacte ambiental dels edificis sobre el medi ambient i els seus habitants.

Enguany l'AMB ha estat patrocinadora oficial de la secció, i ha ofert les visites a dues instal·lacions clau en la sostenibilitat i l'educació ambiental: la PIVR de Sant Adrià del Besòs i l'EDAR del Prat.

Prop de 200 visitants i valoracions positives

A la planta de valorització de residus hi van assistir unes 120 persones de públic familiar, principalment, més del 60% de les quals són residents de Barcelona i la resta, de poblacions properes de la mateixa àrea metropolitana. Aquesta visita ja es va oferir en festivals anteriors i, en relació amb la convocatòria de l'any passat, el nombre de visitants s'ha duplicat.

A l'estació depuradora la participació va ser de 68 persones també de públic familiar. Aquesta instal·lació ha estat una opció nova en aquest festival i ha tingut una rebuda molt significativa.

Les valoracions de les famílies han estat molt positives en ambdues visites, tant per la part de l'interès de l'explicació com de les instal·lacions, cosa que fa que ens reafirmem en la voluntat d'introduir les plantes de tractament d'aigües residuals i de residus dins l'imaginari arquitectònic i funcional de la ciutadania metropolitana.

Documents relacionats
Equipaments relacionats
On
Marker
EDAR del Prat
Marker
PIVR Sant Adrià del Besòs