Nova fotolinera laboral

| Tema: Fotolineres, Transició energètica

El tercer equipament d'energia renovable dona servei al Laboratori de l'AMB

L'AMB ha instal·lat la seva tercera fotolinera, una instal·lació que permet als treballadors d'un equipament carregar els seus vehicles elèctrics i proporcionar energia al mateix equipament a partir de l'energia solar. La nova instal·lació està ubicada al costat de l'EDAR de Gavà-Viladecans i possibilita l'abastiment per als vehicles elèctrics dels treballadors del Laboratori de l'AMB.

El projecte se circumscriu en les polítiques energètiques metropolitanes que impulsa l'AMB a través del Pla clima i energia 2030 —que s'aprovarà properament— i que inclouen l'estalvi i l'eficiència, les energies renovables i nous instruments de governança al servei d'un canvi de model energètic que posi al centre de la solució persones sensibilitzades i apoderades, amb un accés garantit a un dret bàsic com és l'energia.

La fotolinera, projectada i finançada per l'AMB amb un cost de 17.078,05€ (IVA exclòs), converteix l'energia solar en electricitat mitjançant una pèrgola fotovoltaica instal·lada a l'aparcament del Laboratori.

Tercera fotolinera laboral metropolitana

La del Laboratori de l'AMB és la tercera fotolinera laboral metropolitana. Aquest servei metropolità s'emmarca dins de les polítiques de transició energètica de l'AMB, que volen augmentar la producció d'energia renovable i de proximitat i reduir les emissions de CO2, en el marc de les polítiques metropolitanes de millora de qualitat de l'aire. Les dues fotolineres operatives han estalviat fins a dia d'avui més de 3.000 kg de CO2 a través d'una producció superior als 8.000 kWh.

Durant l'any 2018, l'AMB preveu instal·lar tres fotolineres més en el seu territori, i anar posant les bases a una xarxa metropolitana de fotolineres que converteixi les primeres experiències pilot dutes a terme fins ara en una potent palanca de canvi de l'actual model energètic.

Documents relacionats
Projectes relacionats
On
Marker
Laboratori de l'AMB Autovia de Castelldefels, C-31, km 187, Camí de la Murtra, 08840, Viladecans