Nous sistemes de recollida de residus

| Tema: Residus

4 milions d'euros en ajuts han facilitat una vintena de projectes de canvi de sistema de recollida

L'AMB ha presentat els nous models de recollida de residus que ja apliquen diversos municipis metropolitans. Gràcies als ajuts, d'un total de 4 milions d'euros, que l'administració metropolitana ha atorgat als ajuntaments, s'ha facilitat el disseny d'una vintena de projectes de canvi del sistema de recollida de residus. L'objectiu dels ajuts és augmentar la recollida selectiva, ja durant aquest any 2018.

A la seu de l'AMB ha tingut lloc la presentació d'aquests canvis en el model de recollida selectiva de residus. La presentació ha anat a càrrec d'Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, que ha remarcat que "el format de 4 o 5 contenidors té un límit, un sostre de vidre. Hem arribat a un punt en què s'ha de canviar el model i apostar per una individualització, concentrant-nos sobretot en la fracció orgànica, no només en l'àmbit domèstic, sinó també comercial". La presentació també ha comptat amb la presència de diferents representants de municipis metropolitans.

Ajuts per reciclar el 50%

La introducció del nou model està començant a demostrar que és possible assolir l'objectiu del 60% de recollida al global de l'àrea metropolitana l'any 2025. De fet, ja hi ha 6 municipis que compleixen els objectius europeus de 2020 de reciclatge, del 50%.

Per assolir els objectius de recollida, l'AMB ha posat a la disposició dels ajuntaments una línia de subvencions, amb un total 4 milions d'euros, que ha resultat en una vintena de projectes de millora de la recollida selectiva. Tot i això, la metròpolis de Barcelona és un territori molt divers, i cada municipi necessita una estratègia diferent.

Les tipologies dels projectes són diverses, s'han portat a terme projectes que aprofundeixen en l'aplicació de tecnologies smart en la recollida, d'altres han apostat per la recollida domèstica porta a porta o per projectes d'implantació o ampliació de la recollida comercial.

Documents relacionats
Tràmits relacionats
On
Marker
Seu de l'AMB Barcelona