Millora de la planta de compostatge de Torrelles

| Tema: Residus

Un nou sistema de tractament produirà un compost de més qualitat i reduirà possibles impactes d'olor

La planta de compostatge del municipi de Torrelles de Llobregat ha remodelat la instal·lació de reciclatge per fermentar la matèria orgànica. Amb aquesta millora mitjançant un sistema que, des de la base on es dipositen els residus, injecta la quantitat d'aire justa perquè la matèria orgànica es descompongui de manera òptima.

Aquesta nova tecnologia, que funciona de manera totalment informatitzada, permet produir un compost de més qualitat, alhora que minimitza en gran part el risc de possibles pudors a l'entorn de la planta, ja que evita fermentacions no desitjades.

Les obres han tingut lloc entre agost i desembre del 2016 i han suposat una inversió de 500.000 €.

La planta de compostatge de Torrelles de Llobregat tracta, cada any, un total de 4.500 tones de residus orgànics municipals i els transforma en compost que tant empreses privades com ajuntaments adquireixen per fer-lo servir d'adob vegetal.

Durant la inauguració, Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, ha declarat que "la recollida de matèria orgànica és una prioritat absoluta per fer una gestió òptima dels residus" i ha remarcat que "ens posem les piles en el tractament de matèria orgànica, i fem una crida a la ciutadania per millorar la separació i avançar cap al residu zero".

Gràcies a la millora del sistema de tractament de residus, l'AMB ha iniciat el procés per aconseguir el certificat que acrediti la planta com a productora de compost ecològic d'una qualitat superior, tal com preveu el Reial decret 506/3013, i que pot ser destinat a usos més selectius, que inclouen els agrícoles, la utilització en jardins, arbrat de l'espai públic, etc. Està previst que aquesta certificació es pugui obtenir aquest mateix any.

Documents relacionats
On
Marker
Planta de compostatge de Torrelles