METROBS en format divulgatiu

| Tema: Sostenibilitat

L'AMB realitza diversos estudis sobre els efectes del canvi climàtic al territori

Imatge gràfica del programa "METROBS en format divulgatiu"

L'AMB publicarà, setmanalment, resums divulgatius adreçats a un públic generalista, de diversos estudis que permeten conèixer millor els impactes del canvi climàtic sobre el territori metropolità i, sobretot, com prevenir-los.

Aquests estudis es van elaborar entre el 2014 i el 2016 mitjançant l'Observatori Metropolità del Canvi Climàtic (METROBS) i ara, amb un llenguatge menys tècnic i acompanyats d'imatges de suport, facilitaran la compressió dels conceptes relacionats amb el canvi climàtic i els seus efectes en el nostre dia a dia i en el futur del territori.

Vuit resums divulgatius

El territori metropolità ja està patint els efectes del canvi climàtic. Sovint es pensa que els impactes d'aquest fenomen es produiran a mitjà o llarg termini, però el cert és que els seus efectes en les temperatures, el litoral metropolità o la salut dels ciutadans ja són quantificables.

Al llarg de les properes 8 setmanes es publicaran al web resums divulgatius dels estudis realitzats pel METROBS:

Maig

  • Dia 26 "Litoral". Com les platges i els ports del litoral metropolità es veuran directament afectats per l'escalfament global.
Juny
  • Dia 2 "Illa de calor". L'amplada del carrer, l'alçada dels edificis i la impermeabilització del sòl afecta la temperatura de la ciutat.
  • Dia 9  "Clima". L'augment de la temperatura i la precipitació a l'àrea metropolitana: estacions menys marcades i índex de calor diürns i nocturns més elevats.
  • Dia 16 "Aigua". La reducció dels recursos hídrics per a abastament: redistribució de recursos i potenciació dels recursos hídrics alternatius.
  • Dia 23 "Verd urbà". El verd urbà, una eina clau en la gestió sostenible de les ciutats davant el canvi climàtic.
  • Dia 30 "Edificació". Si sabem com funciona un edifici i com el fa servir l'usuari, tenim eines per fer-lo més eficient i menys consumidor d'energia.
Juliol
  • Dia 7 "Inundacions". Com afectarà el canvi climàtic les inundacions al territori metropolità?
  • Dia 14 "Economia". Mesures d'adaptació al canvi climàtic des del punt de vista legal i de diversos sectors econòmics.
Estudis METROBS

Aquest plans d'adaptació al canvi climàtic han comptat amb la col·laboració amb Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC) i es podran consultar en el portal web de l'AMB. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats