Més adaptació al canvi climàtic

| Tema: Canvi climàtic, Sostenibilitat

Quatre municipis més disposaran del seu propi Pla d'adaptació al canvi climàtic (PLACC)

Imatge de la notícia

Els municipis metropolitans d'Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat i Gavà han sol·licitat el suport de la Direcció de Serveis Ambientals de l'AMB per a la realització dels seus propis Plans d'adaptació al canvi climàtic (PLACC).

Mcrit és l'empresa que presta suport per a l'elaboració dels PLACC d'Esplugues de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat, i AQUATEC per als de Sant Just Desvern i Gavà. Durant els passats mesos d'abril i maig es van dur a terme les primeres reunions de coordinació entre l'AMB i les empreses adjudicades per tal d'establir una mateixa metodologia de treball i que els PLACC vagin en concordança entre ells i el mateix PLACC de l'AMB. Alhora, durant el mes de juny s'han realitzat les primeres sessions individuals amb els tècnics municipals per treballar la diagnosi dels municipis, la identificació de riscos potencials i l'avaluació d'impactes.

Compromís AMB contra el canvi climàtic

Els principals objectius dels PLACC són, d'una banda, incrementar la capacitat adaptativa dels sectors de cada municipi mitjançant un recull i propostes de mesures que augmentin la resiliència, disminueixin l'exposició dels sistemes, de les infraestructures i dels sectors, sota premisses de sostenibilitat social, econòmica i ambiental. I, d'altra banda, articular un pla que permeti integrar i coordinar les polítiques i plans locals sectorials per a fer front als riscos específics identificats en el procés de diagnosi, de manera específica per a cada municipi.

La realització d'aquests plans és un compromís adquirit per l'AMB davant dels municipis metropolitans d'acord amb el PLACC de l'AMB i d'acord amb els objectius operatius de l'estratègia catalana d'adaptació al canvi climàtic (ESCACC) i del nou Pacte dels alcaldes i alcaldesses pel clima i l'energia.

Viladecans, el Prat de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet ja disposen de plans locals d'adaptació. Amb l'elaboració d'aquests quatre documents ja seran set els municipis metropolitans que estaran preparats per fer front al canvi climàtic. En breu, també es preveu iniciar la licitació per a l'elaboració del PLACC de cinc municipis metropolitans més: Sant Joan Despí, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Tiana i Molins de Rei.

Documents relacionats
On
Marker
Esplugues de Llobregat
Marker
Sant Just Desvern
Marker
Sant Feliu de Llobregat
Marker
Gavà