L'AMB a la Setmana de l'Energia

| Tema: Educació ambiental, Transició energètica

Aquesta iniciativa vol sensibilitzar sobre la necessitat de l'estalvi i l'eficiència energètica

Fins el 25 de juny se celebra la Setmana de l'Energia 2017. Aquesta setmana vol sensibilitzar sobre la necessitat de l'estalvi i l'eficiència energètica, i el missatge principal de la campanya aquest any és la transició energètica de Catalunya.



Dins d'aquesta setmana, el programa "Compartim un futur" ofereix un total de 9 recursos per tal que grans i petits puguin participar en aquesta setmana.

Per una banda, trobem 3 activitats d'aula per a públic escolar que reflexionen sobre com podem generar energia de manera sostenible i alhora fer-ne un consum responsable: Funcionem amb renovables? / Construïm un molinet de vent! / Aigua i energia a la llar: fem la nostra banda sonora?.

Per l'altra, dues activitats per a públic adult per reflexionar sobre el consum d'energia a la llar, analitzar com es reflecteix aquest en les factures i aprendre tècniques i hàbits per optimitzar l'eficiència energètica: Endinsa't a l'aigua i l'energia a casa! / Tallers d'eficiència energètica. També s'ofereixen dues activitats centrades en la mobilitat sostenible: En marxa per la salut ambiental!, i la visita comentada a una fotolinera laboral metropolitana.

Finalment, el programa disposa de l'exposició itinerant "L'energia i tu" que planteja una enquesta de valoració sobre el consum energètic a la llar amb la finalitat de conèixer quin tipus de consumidors d'energia som i proposar mesures d'estalvi i d'eficiència. Quant a recursos, l'AMB té a disposició de la ciutadania una guia interactiva titulada "llar eficient" on es donen consells per a l'eficiència energètica a la llar.

Recursos de l'AMB

Activitats de la Setmana de l'Energia 2017

La Setmana de l'Energia està organitzada per l'AMB, l'Institut Català d'Energia, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Girona, el Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona i la Diputació de Lleida

Documents relacionats
Enllaços relacionats