Fotolinera laboral metropolitana

| Tema: Canvi climàtic, Contaminació, Energia, Mobilitat sostenible

L'equipament per carregar vehicles amb energia solar es posa en funcionament a Sant Feliu de Llobregat

L'AMB i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat han posat en marxa una fotolinera laboral metropolitana. Una instal·lació que permet recarrega amb energia renovable durant la jornada laboral un vehicle elèctric. El servei està dirigit a qualsevol ciutadà que vulgui deixar el seu vehicle elèctric carregant-se en el Park&Ride de l'estació de Rodalies de Sant Feliu, mentre ell accedeix a Barcelona en transport públic.


La fotolinera, projectada i finançada per l'AMB amb un cost de prop de 19.000 €, converteix l'energia solar en electricitat mitjançant una pèrgola fotovoltaica instal·lada al Park&Ride i dóna un doble servei, ja que, genera electricitat per recarregar  vehicles elèctrics endollats que, quant ja no necessiten més electricitat, es aprofitada per al Casal Municipal de la Gent Gran que hi ha al costat. La qual cosa suposa un estalvi econòmic i energètic per a l'Ajuntament de la localitat.

El vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, Eloi Badia, i l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, han estat els encarregats de presentar aquesta nova instal·lació.

Eloi Badi ha explicat que la instal·lació "forma part del projecte de transició energètica de l'AMB, que inclou l'estalvi i l'eficiència, la generació de renovables, l'operador metropolità energètic i la sensibilització". Per la seva banda, l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José ha indicat que "la fotolinera forma part d'un projecte més ampli que és la transició energètica cap a les energies renovables, el qual s'ha d'instal·lar en la nostra cultura, no només la política sinó també la quotidiana. En aquest sentit, properament a Sant Feliu hi haurà tres punts de recàrrega elèctrica, un al polígon d'El Pla, i els altres dos, distribuïts per la ciutat. I això, necessàriament anirà a més".

Aquesta és la segona fotolinera laboral metropolitana, després de la d'Esplugues de Llobregat, destinada als treballadors municipals de l'Ajuntament. Aquest servei metropolità s'emmarca dins de les polítiques de transició energètica de l'AMB, que volen augmentar la producció d'energia renovable i de proximitat i reduir les emissions de CO2, i en el marc de les polítiques metropolitanes de millora de qualitat de l'aire.

Documents relacionats
On
Marker
Park&Ride
Marker
Casal de la Gent Gran