Energia solar a l'Ecoparc 2

| Tema: Energia

L'AMB instal·la el captador solar dish-stirling, per escalfar l'aigua amb energia tèrmica

L'Ecoparc de Montcada (Ecoparc 2) ja escalfa l'aigua de les dutxes amb energia solar gràcies a la recent instal·lació del captador solar dish-stirling.

El dish-stirling és una tecnologia solar molt innovadora (només n'hi ha dues instal·lacions a Espanya), que consisteix en un captador solar esfèric que concentra l'energia del sol en una cavitat, on hi ha un motor Stirling que genera 1 kW d'energia elèctrica. El sistema de refredament del motor proporciona una producció d'energia tèrmica de 3 kW, la qual reforça el sistema convencional de producció d'aigua calenta sanitària per a les dutxes de l'Ecoparc. A més, disposa d'un sistema de seguiment del sol per tal d'aprofitar al màxim la seva energia.


Un sistema de captació per mòduls solars convencionals (tèrmics i fotovoltaics) requeriria una superfície de 30 m2 per produir la mateixa quantitat d'energia, tres cops més que la superfície requerida pel captador dish-stirling (9,6 m2). La generació d'energia tèrmica diària equival al consum diari d'aigua calenta d'una família de 3-4 membres.

Aquesta instal·lació s'ha realitzat dins del projecte europeu DIDSOLIT-PB. Es tracta d'un projecte estratègic 2012-2015, dintre del Programa Europeu ENPI–CBCMED que finança la Unió Europea.

L'explicació i visualització d'aquesta instal·lació s'integrarà en el circuit de visites de l'Ecoparc, en el marc del Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat de l'AMB.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats