Dia Mundial del Sanejament de l'Aigua

El PMES ofereix diverses activitats relacionades amb la captació i sanejament de l'aigua

Imatge de la notícia

El 19 de novembre se celebra el Dia mundial del Sanejament de l'Aigua, un dia per crear consciència i actuar per fer front a la crisi global de sanejament, un tema sovint oblidat i ple de tabús. Actualment, més de 2,4 bilions de persones estan lluitant per mantenir l'aigua sanejada i defensar-se de les malalties que pot provocar la manca de sanejament.

Des del PMES es vol convidar a participar en aquesta reflexió i per fer-ho s'ofereixen un seguit de visites a les depuradores metropolitanes per conèixer com es saneja l'aigua i quins són els efectes d'aquesta actuació. Per exemple, les depuradores metropolitanes netegen més de quatre piscines olímpiques d'aigua usada per segon i els residus que s'obtenen del procés generen un total d'energia de 40.605 kWh cada any.

El sanejament inclou el transport i la depuració de les aigües residuals. En el territori metropolità, l'AMB el gestiona des dels punts de connexió amb la xarxa de clavegueram fins el retorn al medi de l'aigua ja depurada. Gràcies a aquesta gestió, es poden tractar les aigües residuals (que provenen de les nostres llars, les indústries o de la pluja) i es possibilita un abocament controlat en el medi, sense perills ambientals. D'aquesta manera es garanteix no només la protecció del territori sinó també la salut dels ciutadans.

Per altra banda, el sanejament també permet regenerar una part dels més de 250 milions de m3 d'aigua depurats anualment a partir d'un tractament addicional. L'aigua regenerada podrà ser usada pel reg agrícola, el manteniment de rius i zones humides, la neteja urbana, la barrera d'intrusió salina, la introducció a l'aqüífer i l'ús industrial.

Fent un ús responsable de l'aigua i evitant l'abocament de residus com les tovalloletes humides, l'oli usat, els medicaments caducats, etc., facilitem el sanejament d'aquest recurs escàs.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats