Declaració Basca per la sostenibilitat

| Tema: Sostenibilitat

L'AMB s'adhereix al nou full de ruta per les ciutats cap a la sostenibilitat

Prop de 900 participants de 40 països diferents, entre ells l'AMB, han adoptat la Declaració Basca com el nou full de ruta propi cap a les ciutats sostenibles.

Aquest document va ser el resultat de la 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles celebrada el passat mes d'abril a la ciutat de Bilbao.

La Declaració Basca defineix els nous camins perquè les ciutats i pobles europeus puguin convertir-se en municipis productius, sostenibles i resilients.

Declaració Basca

El document inclou un total de 15 vies per donar suport i accelerar les transformacions socioculturals, socioeconòmiques i tecnològiques que assegurin una qualitat de vida digna a la ciutadania.

També, en la declaració, es remarca la necessitat i el desig dels líders locals de fer un pas més per assolir aquests objectius i buscar accions per a "descarbonitzar" el sistema energètic, aplicar una mobilitat urbana sostenible, reduir l'explotació d'espais naturals, protegir i millorar els ecosistemes i la biodiversitat, protegir els recursos hídrics i millorar la qualitat del aire, adaptar-se al canvi climàtic, millorar els espais públics, proveir habitatges adequats, garantir la inclusió social i enfortir les economies locals.

La Declaració Basca és un pas important després de la Carta d'Aalborg (1994) i els Compromisos d'Aalborg (2004).

La 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles és, després de la Cimera de l'ONU sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la Cimera del Clima de París COP21, l'esdeveniment de referència a Europa en 2016 per al debat i l'intercanvi de coneixement sobre sostenibilitat urbana local. Representant a l'AMB va assistir-hi la vicepresidenta de l'Àrea de Medi Ambient de l'AMB, Janet Sanz.

Donar suport de la Declaració Basca

Documents relacionats
Enllaços relacionats