Contractació ambientalitzada

| Tema: Canvi climàtic

L'AMB inclou criteris ambientals als plecs de condicions

Compra verda
Compra verda
Durant l'any 2015 s'ha elaborat el pla de treball per a l'ambientalització de la  contractació de l'AMB, que pretén establir una metodologia i protocol per a la inclusió de criteris ambientals als plecs de condicions tècniques dels contractes que surtin licitats durant 2015 i 2016.

Al final de 2016 es preveu haver ambientalitzat un total de 19 plecs de condicions; s'assolirà així una important fita en el nostre compromís ambiental.

Per facilitar l'aplicació d'aquest pla i assessorar els ens públics i privats per a la incorporació de criteris ambientals als plecs, l'AMB compta amb el recurs online:

Guia de compra verda

El compromís de l'AMB amb la introducció de criteris ambientals dirigits als adjudicataris dels seus contractes es va iniciar l'any 2008 amb la  incorporació d'aquests criteris ambientals als plecs d'alguns serveis i contractes, com ara la compra de paper, material i mobiliari, missatgeria, càtering, vending, manteniment i neteja de l'edifici, etc.

El 2013 es va iniciar una diagnosi de l'estat del grau d'ambientalització de la contractació a l'AMB, arran de la qual es van ambientalitzar quatre casos d'estudi molt rellevants durant 2014: el servei del Nitbus, la planta de compostatge de Sant Cugat, el Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat (PMES) i les màquines multifunció d'oficina. Amb aquests plecs, l'AMB es va adherir al projecte europeu GPP 2020 per a una economia baixa en carboni. Justament, aquest projecte europeu va fer menció sobre el cas de bona pràctica de l'ambientalització que es va realitzar amb el plec de manteniment integral dels parcs metropolitans.

Documents relacionats