Continuïtat dels projectes ApS durant el 2018

| Tema: Educació ambiental

Segueixen els tres pojectes iniciats en centres de Barcelona i Badalona

Imatge d'un dels projectes

Durant el proper any continuen els projectes d'Aprenentatge i Servei (ApS) impulsats per l'AMB dins el programa "Compartim un futur". Es tracta de tres iniciatives que van començar a principi de curs i que tenen lloc a l'Escola de Jardineria de l'Institut Rubió i Tudurí de Barcelona i al Centre d'Estudis Secundaris Joan Maragall de Badalona. Hi participen un total de 100 alumnes, 6 mestres i dues entitats de servei.

"Bones pràctiques ambientals a les activitats de lleure als espais naturals" és el projecte que té lloc dins una assignatura del 2n CFGS en gestió forestal i del medi natural de l'Escola de Jardineria de l'Institut Rubió i Tudurí de Barcelona. Hi participen al voltant de 25 alumnes d'entre 19 i 30 anys i està centrada en la sensibilització sobre els usos, la conservació i la millora de l'ecosistema dels parcs. El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola és l'entitat col·laboradora que ha format els participants sobre la base del nou pla d'usos del parc que té com a objectiu minimitzar els impactes agressius dels usuaris.

Els 45 alumnes de 1r i 2n CFGS d'animació fisicoesportiva del Centre d'Estudis Secundaris Joan Maragall de Badalona han dut a terme el projecte "Ens activem?" en col·laboració amb els usuaris d'ASPACE (entitat sense ànim de lucre d'Atenció a la Paràlisi Cerebral ) i la gent gran. El seu principal objectiu és promoure l'ús del transport públic i l'activitat física per reduir la contaminació atmosfèrica i fomentar un estil de vida més saludable.

En aquest mateix centre també s'està desenvolupant el projecte "Badalona t'acosta la natura", en què participen 40 alumnes del CFGS d'Integració Social i CFGM d'Atenció a Persones en Situació de Dependència. Els estudiants estan fent una avaluació de l'accessibilitat per a persones grans de Sant Jeroni de la Murtra a la serra de la Marina amb l'objectiu de promoure l'activitat esportiva i la conservació d'aquest espai.  

Documents relacionats
Enllaços relacionats