Continguts ecosocials

| Tema: Educació ambiental

Cal incorporar-los en tot el currículum educatiu

Imatge d'eficiència energètica

L'educació ambiental ha de ser transversal, els problemes socioambientals han de travessar tot el currículum educatiu i és important incorporar-hi continguts ecosocials.

Per exemple, quan s'explica el canvi climàtic cal abordar també el model de producció, distribució i consum. Amb l'arribada del fred, hi ha un increment del consum energètic per fer front a les baixes temperatures. Des d'un punt de vista ambiental, aquest sobreconsum genera un impacte en el medi i, per això, és important fer-ne un ús eficient, a més d'aprofundir en la producció d'energies renovables. També cal tenir en compte el punt de vista social. És important reflexionar sobre l'actual desigualtat d'accés bàsic a l'energia i l'existència de la pobresa energètica en moltes llars.

Amb el programa Compartim un Futur pretenem que les nostres activitats fomentin l'esperit crític i alhora donin eines a la ciutadania per prendre possibles accions sobre el medi ambient i, alhora, reflexionar sobre la importància de l'equitat en l'accés als recursos bàsics disponibles per a tothom.

A més del programa educatiu, l'AMB desenvolupa altres eines adreçades a la ciutadania com, per exemple, la guia interactiva Llar eficient. Es tracta d'una calculadora d'estalvi energètic de l'habitatge que pot ajudar-nos a reduir la facturació i a contribuir a millorar el medi ambient.

El projecte Banc d'Energia és una altra proposta que promou l'estalvi i l'eficiència energètica a benefici dels que estan en situació de vulnerabilitat energètica.

Documents relacionats
Enllaços relacionats