Consum responsable i sostenibilitat ambiental

| Tema: Sostenibilitat

Activitats escolars del programa Compartim un futur per a totes les edats

Imatge de la notícia

Des de l'inici del curs, més de 350 grups de diverses edats han realitzat activitats de Compartim un futur relacionades amb el consum responsable. El programa ofereix una gran diversitat de propostes adreçades a diferents edats.

Per als més petits, l'activitat "Anem al mercat" permet treballar amb els alumnes d'educació infantil i 1r i 2n de primària els residus que es generen, sobretot envasos, darrera del cistell d'anar a comprar. A partir d'un conte introductori, es convida els infants a jugar a comprar i vendre en tres parades de mercat, tot tenint en compte criteris de reducció de residus.

L'activitat "De cabàs a cabàs i una bona compra faràs" està destinada als grups de 3r a 6è d'educació primària i famílies, i a partir de la dinàmica de joc de taula de gran format, els alumnes juguen avançant pel taulell tot responen preguntes vinculades al consum responsable.

Per als més grans, a partir de 1r d'ESO, el programa ofereix la xerrada "Consum responsable: com compres?" on es treballen els conceptes de consum responsable, ecoetiquetes i cicle de vida dels recursos i productes. L'activitat consisteix principalment en l'anàlisi del cicle de vida de determinats productes ben coneguts pels alumnes fent èmfasi en els aspectes relacionats amb la seva producció, consum i posterior gestió del residu.

D'altra banda, el proper 15 de març se celebra el Dia Mundial del Consumidor. Aquesta jornada té lloc des del 1983 i està destinada a promoure els drets fonamentals dels consumidors i ens permet reflexionar sobre quines implicacions té la nostra manera de consumir des del punt de vista del desenvolupament sostenible.

Documents relacionats
Enllaços relacionats