Congelació de la tarifa d'aigua

Tornar

| Tema: Aigua, Tarifes

L'AMB atura l'encariment de la tarifa d'aigua potable a la metròpolis per al 2019

Aixeta


L'AMB ha aturat l'increment de tarifa proposada per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l'Aigua (ABEMCIA), encarregada del subministrament d'aigua potable a 23 municipis metropolitans, que preveia inicialment una pujada del 4,1%.

D'aquesta manera, es dona per finalitzat l'Acord marc 2014-2018 entre l'AMB i ABEMCIA, que ha regit la política tarifària d'aquest període.

Per altra banda, tot i que durant tot el 2019 el preu actual del rebut no variarà, ABEMCIA s'ha compromès a presentar, durant el mes de gener, una proposta de noves tarifes que entraria en vigor el gener del 2020. Aquesta aniria en la línia amb les rebaixes en la tarifa dels darrers anys, i comportaria una baixada de les tarifes del servei d'aigua per a l'any 2020, amb el conseqüent estalvi per a la ciutadania. En aquest sentit, la proposta de la companyia operadora serà valorada per part dels serveis tècnics de l'AMB i, finalment, serà sotmesa a l'aprovació del Consell Metropolità.

Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, ha expressat que "amb la congelació de les tarifes per al 2019, l'AMB compleix el seu compromís d'evitar noves pujades, com la proposada fa unes setmanes per Aigües de Barcelona, i que hem deixat sense efecte". Badia ha afegit que "de cara al 2020, a més, la nostra intenció és continuar la tendència a la baixa que ens ha permès abaratir el preu de l'aigua un 4% en els últims dos anys, estalviant a la ciutadania en conjunt uns 13 milions d'euros". 

Enllaços relacionats