Compromís contra el canvi climàtic

| Tema: Canvi climàtic

Es renova l'adhesió al programa d'acords voluntaris per a la reducció de les emissions de CO2

L'AMB ha renovat, per cinquè any consecutiu, el seu compromís de reducció d'emissions de CO2 mantenint la seva adhesió al Programa d'Acords Voluntaris (PAV) de l'Oficina Catalana de Canvi Climàtic. Les mesures per reduir les emissions s'apliquen a la seu corporativa de l'AMB a la Zona Franca de Barcelona, és a dir, a l'activitat de les seves oficines.

Aquest compromís, que l'AMB aplica en el marc de la seva Estratègia de Gestió del Carboni des de l'any 2011, ha assolit una reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) a les oficines d'un 8,8% des de l'any 2011. Aquest assoliment dels objectius de reducció a la seu corporativa és coherent amb els compromisos establerts a les diferents àrees de l'AMB.

Concretament, a les oficines de l'AMB s'ha passat de 570,30 t CO2 l'any 2011 a 520,04 t CO2 l'any 2015.

L'Acord Voluntari és un compromís que qualsevol organització, empresa, entitat o col•lectiu pot assumir de manera voluntària per contribuir a la reducció de les emissions de GEH, més enllà del que obliga la normativa. Mitjançant l'Acord, l'organització es compromet a realitzar un inventari de les seves emissions, plantejar i implementar mesures per reduir-les i fer-ne un seguiment anual per valorar els resultats del seu esforç voluntari.

El PAV per a la reducció d'emissions de gasos amb efecte hivernacle (GEH) es fonamenta en quatre principis bàsics: compromís, voluntarietat, rigor i transparència.

Documents relacionats