Camins de natura, itineraris vitals

| Tema: Sostenibilitat

Exposició centrada en l'educació ambiental a Catalunya

Inauguració de l'exposició
Inauguració de l'exposició
El passat 9 de setembre es va inaugurar, al Palau Robert de Barcelona, l'exposició "Camins de natura, itineraris vitals", que té com a objectius principals reflexionar sobre el paper del educadors i de l'educació ambiental, sobre la relació entre la natura i el desenvolupament de les persones, i donar a conèixer diferents itineraris existents al territori català.

L'exposició podrà ser visitada per grups escolars o de lleure, que podran comptar amb el suport d'un educador ambiental. A més, s'han programat diferents sortides guiades gratuïtes als itineraris que es poden observar a l'exposició.

Web de l'exposició

La inauguració d'aquesta exposició s'emmarca en la celebració l'any 2015 de dos fets històrics importants en del món de l'educació ambiental a Catalunya: el 30è aniversari de la creació de la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA) i els 40 anys del primer itinerari de natura a Catalunya, el bosc de Santiga a Barberà del Vallès.

El guió i la coordinació del projecte han estat a càrrec del comissari de l'exposició, Albert Torras, i d'un equip de treball de la SCEA, entre d'altres. A més, el projecte compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'AMB i la Fundació La Caixa. Un representant de cadascuna d'aquestes entitats va dedicar unes paraules introductòries el dia de la inauguració; Joan Pinyol, director de l'Àrea de Medi Ambient de l'AMB ho va fer en nom de l'administració metropolitana.

L'AMB va ser convidada a formar part del consell assessor de l'exposició, juntament amb altres institucions i professionals, donada la seva experiència i implicació en l'educació ambiental, especialment pel seu paper centrat en el medi i el tractament d'aigües i de residus, i més recentment en altres temes, com l'energia i el canvi climàtic, la salut ambiental i la biodiversitat.

Documents relacionats