48h Open House Barcelona al PIVR

| Tema: Aigua, Residus, Sostenibilitat, Urbanisme

Es consoliden les visites a instal·lacions metropolitanes d'aigua i residus

Més d'un seixantena de persones van visitar la planta de valorització de residus de Sant Adrià de Besòs i una quarantena, la depuradora del Prat, el dissabte 27 d'octubre, dins de la jornada de portes obertes amb motiu del 48h Open House Barcelona.

Aquest concepte, un projecte obert a tothom i sense ànim de lucre, té el seu origen a Londres l'any 1992 i es va implementar a Barcelona l'any 2010. Una de les modalitats del 48h Open House Barcelona és l'Open Green, una secció del festival compromesa amb el medi ambient que explica i promou l'arquitectura pensada amb criteris de sostenibilitat mediambiental i que, per tant, es compromet amb les generacions futures optimitzant els recursos naturals.

Participació des del 2015

A la planta integral de valorització de residus hi van assistir unes 62 persones de públic adult i familiar principalment un 70% dels quals eren residents de Barcelona i la resta, de poblacions properes de la mateixa àrea metropolitana. A l'estació depuradora la participació va ser de 40 persones, també de públic adult i familiar. La meteorologia no va acompanyar la jornada i això es va notar en la participació, que havia estat superior altres anys.

Les valoracions de les famílies han estat molt positives en ambdues visites, tant per la part de l'interès de l'explicació com de les instal·lacions, cosa que fa que ens reafirmem en la voluntat d'introduir les plantes de tractament d'aigües residuals i de residus dins l'imaginari arquitectònic i funcional de la ciutadania metropolitana.

Des del 2015 l'AMB ofereix com a visites dues instal·lacions clau en la sostenibilitat i l'educació ambiental: la planta integral de valorització de residus de Sant Adrià de Besòs i l'estació depuradora d'aigües residuals del Prat de Llobregat. En aquesta quarta edició, per tant, es consoliden les visites a les plantes de tractament que s'integren dins el metabolisme urbà.

L'AMB també va participar al 48h Open House Barcelona, amb "Suite metropolitana", una exposició que recull els projectes d'arquitectura i urbanisme realitzats per l'administració metropolitana els darrers anys.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
On
Marker
Planta de valorització de residus Sant Adrià de Besòs
Marker
Depuradora del Prat El Prat de Llobregat