L'AMB al Barcelona Meeting Point

| Tema: Habitatge

Hi han estat presents l'HMB, l'IMPSOL i l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic

L'AMB ha fet visibles en el Fira Barcelona Meeting Point tres de les seves competències relacionades amb el mercat de l'habitatge i la reactivació econòmica: Habitage Metròpolis Barcelona (HMB), l'IMPSOL, i l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic.

Habitatge Metròpolis Barcelona, l'operador metropolità d'habitatge social, s'ha presentat per primera vegada en públic en aquest certamen immobiliari internacional. HMB té la previsió de construir 4.500 habitatges en vuit anys, amb l'objectiu de fer lloguer social, protegit i assequible. Es va aprovar el passat mes de març i actualment està a punt de finalitzar la consulta preliminar de mercat que obrirà el procediment de licitació per a la selecció del soci privat. Begoña Antonell, consellera delegada d'HMB i coordinadora de l'Oficina Tècnica de Gerència de l'AMB, ha explicat que el nou òrgan va adreçat a les famílies que tinguin més dificultats per entrar en aquest mercat.

En segon lloc, hi ha estat present l'Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), l'entitat pública depenent de l'AMB que s'encarrega de desenvolupar el sòl i fer polítiques metropolitanes d'habitatge. Amadeu Iglesias, director i gerent de l'IMPSOL, ha afirmat que s'està fent un esforç important per promoure habitatge assequible.

El tercer espai de l'estand s'ha dedicat a l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic, que ha presentat diferents programes i accions dins del Meeting Point. El pla de suport i millora de polígons d'activitat econòmica, els cercadors de mercat immobiliari o el portal monogràfic sobre oportunitats d'inversions Barcelona opportunity en són alguns exemples.

Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, ha afirmat que "l'Agència té l'objectiu de posar a disposició el sòl industrial de la metròpolis de Barcelona perquè els operadors que vulguin buscar espais per crear empreses tinguin informació sistematitzada i organitzada". 

Documents relacionats
On
Marker
BME Barcelona