H2 Saló Central, premi FAD

| Tema: Habitatge, Sostenibilitat

Guardó pel disseny i l'ús de l'espai comunitari a aquesta promoció de Sant Boi de Llobregat

Edifici H2

La nova promoció d'habitatges protegits al Saló Central de Sant Boi de Llobregat, promoguda per l'AMB a través de l'IMPSOL, ha estat guanyadora de la 62a edició dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme.

El gran eix de la construcció és la sostenibilitat. Així doncs, la reducció del consum energètic i el màxim aprofitament dels recursos naturals han estat els criteris principals de l'edificació. S'ha pogut aconseguir gràcies a l'ús de materials de construcció que eviten l'entrada i la sortida tant de la calor com del fred, l'existència de grans obertures a les estances principals perquè l'interior dels habitatges tingui més lluminositat i la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta i aparells d'alta eficiència aerotèrmica que serveixen per proveir l'edifici d'aigua calenta sanitària (ACS).

Amb tot això, l'edifici fruit d'un concurs públic d'arquitectura de l'any 2009, obté una qualificació energètica A i s'aproxima a l'estàndard d'edificis NZEB (edificis de consum gairebé nul).

El vestíbul, que té dos accessos, tant des del carrer de Baldiri Net i Figueres com des del parc, donarà accés als 79 habitatges a través d'un únic nucli central que aglutina les escales i els ascensors. Aquesta disposició dels espais comunitaris de l'edifici ha sigut el que ha destacat el jurat, ja que el disseny facilita les trobades veïnals i les relacions socials dins de la comunitat de veïns. En aquest sentit, el jurat ha afirmat que "la promoció té l'ambició de construir una comunitat i no només un edifici".

A més, l'edifici H2 es troba enmig d'un parc de gran qualitat, també promogut per l'IMPSOL. Aquest espai públic, de 27.468 m2, esta constituït per àmplies zones verdes i la disposició de pèrgoles representatives d'aquest barri proporcionen ombra en aquest espai.

Aquesta promoció forma part del Pla d'habitatge assequible que l'AMB va aprovar l'abril del 2017, un full de ruta que posarà en venda i lloguer 785 habitatges protegits a l'àrea metropolitana de Barcelona.

H2 SALÓ CENTRAL - Sant Boi de Llobregat

Documents relacionats