Xile s'interessa per les fotolineres

| Tema: Energies renovables, Fotolineres

Visita d'una representant de l'Agencia de Sostenibilidad Energética de Xile

El dimecres 12 de juny, la subdirectora de l'Agencia de Sostenibilidad Energética del govern de Xile, Mariana Pavón, va visitar l'AMB per conèixer el projecte de fotolinera V2G metropolitana, la primera fotolinera pública bidireccional estatal, que l'administració metropolitana ha instal·lat a Molins de Rei. Aquesta visita s'emmarca en una estada per Europa d'aquesta agència, a la recerca de projectes innovadors en energia.

La visita va consistir en una breu presentació sobre el Pla Clima i Energia 2030 de l'AMB, la xarxa metropolitana de fotolineres i, finalment, l'estratègia d'innovació lligada a la tecnologia V2G (vehicle-to-grid), que permet que els equips de recàrrega també puguin descarregar energia des de les bateries a la xarxa elèctrica quan sigui convenient per al sistema. Aquest tipus de sistemes es preveu que seran fonamentals en un entorn 100% renovable, per la necessitat de disposar d'emmagatzematge distribuït d'energia elèctrica en un context de flexibilitat i regulació de la figura de l'agregador elèctric.

La visita es va tancar a la fotolinera V2G que l'AMB ha instal·lat a Molins de Rei.

L'agència del govern xilè té l'objectiu de promoure, enfortir i consolidar l'ús eficient i sostenible de l'energia, articulant els actors rellevants d'àmbit nacional i internacional i implementant iniciatives publicoprivades en els diferents sectors de consum energètic per contribuir al desenvolupament competitiu i sostenible del país.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Projectes relacionats
On
Marker
Molins de Rei