Go Zero Waste App

| Tema: Residus, Sostenibilitat

Una app per anar cap el residu zero

Captura de pantalla de l'app

Go Zero Waste App és una aplicació amb un cercador de productes sense plàstic i botigues que venen a granel, que també inclou reptes per anar consolidant hàbits responsables i aconseguir reduir els residus en el dia a dia. És a dir, una app per moure's cap a un estil de vida de residu zero (zero waste). 

L'aplicació és gratuïta i està disponible tant per a dispositius Android com per iOS (iPhone). Inclou les funcionalitats següents:

Cercador de botigues que venen a granel i de productes de residu zero

Aquesta funcionalitat respon a la necessitat de trobar alternatives a prop dels usuaris per fer la compra habitual a granel o sense plàstic. L'aplicació gestiona un mapa de botigues a 20 ciutats del territori espanyol, que l'usuari pot explorar en funció de la seva localització o fent-hi cerques per producte. L'aplicació també permet guardar les botigues més visitades com a preferides.

Reptes per construir hàbits sostenibles

Per poder anar cap a un estil de vida sense residus és important modificar els hàbits quotidians de vida i consum. Per exemple, portar sempre una ampolla reutilitzable per no fer servir ampolles de plàstic d'un sol ús. O bé anar a comprar aliments frescos (carn, peix) amb el tupper i la cistella, per no fer servir envasos ni bosses de plàstic. Aquests petits gestos tenen un gran impacte ?sobre el medi ambient, la salut i la butxaca? quan es converteixen en hàbits, per això l'aplicació inclou una funcionalitat basada en la gamificació que proposa fins a 10 reptes assumibles per facilitar la construcció d'hàbits sostenibles.

Una app col·laborativa

Per aconseguir que l'aplicació sigui útil a tot arreu, els creadors han afegit l'opció que els mateixos usuaris suggereixin i afegeixin noves botigues. Així, el mapa va creixent de manera col·laborativa i gràcies al coneixement compartit de la comunitat. Fins ara s'han afegit 295 botigues al mapa.

Documents relacionats