Els projectes ApS a tota vela

| Tema: Educació ambiental

S'han dut a terme la fase d'aprenentatge dels seus respectius projectes

Treballant els projectes

Durant aquest primer trimestre del curs 2019-2020 han començat a agafar forma els projectes d'Aprenentatge Servei (ApS) dels 11 instituts que, durant aquest curs, comptaran amb l'assessorament i el seguiment de l'AMB.

En aquest primer tram de curs, els centres participants han dut a terme la fase d'aprenentatge dels seus respectius projectes. Aquesta etapa tenia per objectiu apropar la problemàtica als alumnes: els plàstics i els contaminants atmosfèrics han passat a ser un eix central del seu dia a dia a l'institut.  Des del programa d'educació ambiental "Compartim el futur", s'han fet sessions amb l'alumnat i el professorat per tal d'encaminar els projectes en la direcció correcta.

D'altra banda, alguns centres han aprofitat per complementar aquesta amb una de les visites a instal·lacions del Compartim un Futur. És el cas de l'Institut Bosc de Montjuïc, que va realitzar una visita a la Planta integral de valorització de residus, l'Institut Torras i Bages, a Ecoparc de Montcada i Reixac, i, l'Institut Bitàcola, a Planta de Triatge d'envasos de Gavà-Viladecans. Veure el procés de tractament dels residus de primera mà, ha ajudat a donar pes al projecte i ha permès l'alumnat elaborar arguments per incorporar en els seus projectes. Cada institut avança al seu ritme, i alguns d'ells, ja han començat a pensar en el servei que duran a terme durant el segon i tercer trimestre.

L'Institut Bitàcola ha estat el primer dels centres en tancar el projecte ApS de Dràstics amb els Plàstics. Al mes de gener, han presentat els stop-motion a Barberà del Vallès, amb l'objectiu de conscienciar sobre la necessitat urgent de reduir l'ús de plàstics en el nostre dia a dia.

Durant aquest mes de gener es donarà el tret de sortida al projecte de Rehabilitació energètica d'edificis residencials, a l'Institut Apel·les Mestres, de l'Hospitalet de Llobregat, que reflexionarà sobre l'aïllament dels habitatges, sobre el consum energètic i sobre la pobresa energètica. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats