Dia Mundial contra el Consumisme

| Tema: Sostenibilitat

El ritme de consum actual supera amb escreix la capacitat regeneradora del planeta

Imatge d'una de les activitats

Amb motiu de la celebració, el proper 25 de novembre, del Dia Mundial contra el Consumisme (o "dia sense comprar"), el programa Compartim un futur proposa un seguit d'activitats, per a tots els públics, que incideixen en el mode com consumin i promouen un consum conscient, crític i responsable que s'estableix com a alternativa al consumisme.

Aquesta diada internacional es planteja com un dia sense compres, en el que s'invita a la població a no consumir com a mitjà de protesta i denúncia de l'actual model de consum. S'aposta també per promocionar altres formes de consum alternatiu, més responsables i respectuoses amb el planeta. 

Reflexionar sobre les nostres accions de compra

En dies com aquest, és important plantejar quina és la nostra petjada ecològica que s'ha vist duplicada en els darrers 40 anys, fet que suposa que el ritme de consum actual supera amb escreix la capacitat regeneradora del planeta.

Però, quines solucions reals podem plantejar-nos? Reflexionar sobre l'acció mateixa de comprar ens pot portar a valorar un fet clau: realment comprem només allò necessari? De ben segur, abans d'una compra podem valorar diverses qüestions: ho necessito? O ho puc demanar prestat? Es podrà reutilitzar? I reciclar? A partir d'aquí, el consum local, ecològic, o solidari, i la possibilitat de reutilitzar allò que comprem ens ajudaran a reduir la nostra petjada ecològica. 

Documents relacionats