Dia de l'Educació Ambiental

| Tema: Educació ambiental

El programa Compartim un Futur aposta per una educació per a la ciutadania, compromesa i activa

Educació ambiental a les dunes

El 26 de gener es va commemorar el Dia Mundial de l'Educació Ambiental amb el propòsit de conscienciar la ciutadania perquè conservi i protegeixi el medi ambient amb la realització d'accions i activitats educatives.

La celebració d'aquest dia s'inicia l'any 1975, amb el Seminari Internacional d'Educació Ambiental que tenia lloc a Belgrad (llavors capital de Iugoslàvia) on van participar experts de més de 70 països. En aquell esdeveniment es van establir els principis de l'educació ambiental que van quedar recopilats a la Carta de Belgrad, en el marc del programa de les Nacions Unides pel medi ambient.

Anys més tard, durant la celebració, el 1992, de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i Desenvolupament a Rio de Janeiro es va introduir el concepte de desenvolupament sostenible que fa evolucionar el concepte d'educació ambiental cap al d'educació per a la sostenibilitat.

És sota aquest darrer concepte que desenvolupem totes les activitats del programa Compartim un Futur, com una forma d'educació per a la ciutadania, compromesa i activa. Des del nostre programa entenem que l'educació per a la sostenibilitat va més enllà de l'educació ambiental en el sentit que considera la perspectiva humana i social, a més de la dimensió científica, com a essencials per a la protecció ambiental.

Sabeu quina és la definició d'educació ambiental?... 

Documents relacionats
Enllaços relacionats