Desertització i sequera

| Tema: Sostenibilitat

Celebració del dia mundial per lluitar contra l'avenç de la desertització

Imatge de la notícia

Des del 1995, l'ONU promou, el 17 de juny, la celebració d'un dia de Lluita contra la desertització i la sequera per recordar a la societat i a les organitzacions la necessitat d'actuar per aturar l'avenç de la desertització i la sequera.

La desertització és la degradació de zones àrides, semiàrides i subhumides en què les espècies que hi viuen es veuen amenaçades. L'acció humana i el canvi climàtic són factors que agreugen el problema, tant de la desertització com de la sequera. La lluita contra el canvi climàtic se centra en dues direccions: la mitigació dels seus efectes (accions que ajudin a reduir els efectes de la petjada del carboni) i l'adaptació a les condicions futures d'aquest canvi.

L'AMB disposa d'una estratègia de gestió del carboni i d'un programa d'adaptació al canvi climàtic on s'hi desenvolupen plans d'actuació en col·laboració amb els ajuntaments metropolitans. Des del Compartim un futur intentem conscienciar la població de fer un ús responsable dels recursos i fem activitats per tal de mitigar el canvi climàtic.

Documents relacionats
Enllaços relacionats