Descobreix què és una fotolinera

| Tema: Educació ambiental, Fotolineres

La visita guiada a l'EDAR Gavà inclou conèixer aquest tipus d'instal·lació ambiental

Ara, la visita a l'EDAR Gavà ofereix la possibilitat de conèixer una fotolinera metropolitana. En concret, la nova instal·lació que s'ha situat al Laborati de l'AMB. La fotolinera permet generar electricitat neta que es destina a recarregar els vehicles elèctrics endollats a la instal·lació, a través de plaques solars. Quan aquests no la necessitin, bé perquè ja estiguin carregats o perquè no hi hagi cap cotxe connectat en aquell moment, es podrà aprofitar per donar energia al Laboratori. D'aquesta manera no es perdrà cap kWh d'energia, amb el consegüent estalvi econòmic i energètic. Aquest sistema, a més, permet l'autoconsum instantani, de manera que no cal instal·lar bateries d'emmagatzematge, i n'hi ha prou amb utilitzar equips de recàrrega lenta per als vehicles.

El projecte se circumscriu en les polítiques energètiques metropolitanes que impulsa l'AMB a través del Pla clima i energia 2030, i que inclouen l'estalvi i l'eficiència, les energies renovables i nous instruments de governança al servei d'un canvi de model energètic que posi al centre de la solució persones sensibilitzades i apoderades, amb un accés garantit al dret bàsic que és l'energia.

Tenint en compte que fins al 80% de la contaminació atmosfèrica és produïda pel trànsit rodat, és necessari reduir el nombre de vehicles a la metròpolis amb polítiques que afavoreixin el transport públic, com són els aparcaments d'intercanvi (park&ride), i que els cotxes que hi accedeixin siguin més nets i sostenibles.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Laboratori de l'AMB Autovia de Castelldefels, C-31, km 187, camí de la Murtra, Viladecans