Acció per reduir la contaminació

| Tema: Contaminació, Educació ambiental, Mobilitat sostenible

Més de 100 alumnes de l'Hospitalet participen en una activitat de sensibilització

El 3 de desembre, 110 alumnes de primària i secundària de l'Hospitalet de Llobregat van participar en una dinàmica de treball de sensibilització contra la contaminació atmosfèrica. L'objectiu d'aquesta activitat, dins del marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, ha estat fer partícips infants i joves del disseny d'accions que contribueixin a reduir la contaminació atmosfèrica al territori metropolità. L'activitat s'ha dut a terme a l'Espai Jove de Ca n'Arús i ha estat impulsada per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat amb la col·laboració de l'AMB.

L'AMB lidera la lluita per millorar la qualitat de l'aire a la metròpolis, amb mesures com la ZBE Rondes de Barcelona, i té un ampli bagatge en activitats d'educació ambiental a través del programa Compartim un Futur, que inclou diverses activitats dedicades a la millora de la qualitat de l'aire, així com a la mitigació del canvi climàtic, seguint els objectius del Pla clima i energia 2030.

Entre d'altres, part de l'equip educatiu del Compartim un futur, es van encarregar de dinamitzar les taules de debat i també hi vam portar la nova exposició itinerant sobre el canvi climàtic.

Enfocament global sobre l'emergència climàtica

Durant l'activitat, alumnes i tutors han debatut sobre quatre eixos entorn de la situació d'emergència climàtica actual. Així, els temes proposats han estat:

  • Mobilitat, emissions i salut.
  • Aigua.
  • Biodiversitat i verd urbà.
  • Energia, residus i economia circular.
El debat ha analitzat com incidir positivament en aquests eixos des de diferents àmbits: a casa, a l'escola i amb amics i coneguts. Finalment, cada grup de treball ha generat un document de propostes. Els grups explicaran aquestes resolucions a la resta de companys i companyes de classe durant els propers dos mesos. A continuació, recolliran les propostes i bones pràctiques que ja s'estan duent a terme i, finalment, tornaran a trobar-se en una jornada a principis de febrer del 2020 per posar-les en comú.

Documents relacionats
On
Marker
Espai Jove de Ca n'Arús