Up! Energía

Up! Energía
Tema:
Economia circular
Sector:
Residus i reciclatge
Tipus:
Empreses
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Bones pràctiques
Telèfon:
Correu electrònic:
Web:
Xarxes socials:

Descripció

Títol: Up! Energía

Subtítol: Utilitzem els residus orgànics que es generen a la ciutat per fabricar productes que milloren la qualitat del medi ambient.

Resum: Up! Energía és una iniciativa social de l'associació Factor Escucha, que potencia l'economia circular utilitzant els residus orgànics que es generen a la ciutat per fabricar productes beneficiosos per al medi ambient i que utilitza aquest model econòmic per generar oportunitats d'inclusió sociolaboral per a col·lectius en situació de vulnerabilitat. A Up! utilitzem els residus de cafè per produir energia neta en forma de pèl·lets, que poden ser utilitzats tant en estufes com en calderes de biomassa. Els residus de cafè, així com altres residus cel·lulòsics, també ens permeten fabricar carbó actiu per purificar l'aire. El nostre objectiu prioritari és utilitzar aquest model de negoci per empoderar i generar oportunitats d'inclusió sociolaboral per a joves migrants no acompanyats.

Objectius i reptes: Generar oportunitats d'inclusió sociolaboral per a joves migrants no acompanyats i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat. Reduir les tones de residus orgànics que es generen a la ciutat. Reduir les emissions de CO2 i metà que generen els residus orgànics mal gestionats. Reduir les emissions de GEH que es generen. Reduir la contaminació atmosfèrica produïda per NOx.

Descripció i solució: Empresa social que genera llocs de treball i col·laboració amb altres entitats que treballen la inserció laboral de col·lectius vulnerables. Recollida dels residus de cafè del canal HORECA i punts de gran consum com hospitals, aeroports, estacions de servei, etc. Fabricació de pèl·lets per produir energia neta. Fabricació de carbó actiu per a filtres d'aire.

Resultats: 2 llocs de treball directes i 9 indirectes. 6 tones de residus recollits. 1 tona de pèl·lets fabricats. Encara en fase de prototipats i proves.

Contacte: Judith Gilbert Feldberg

On

  • Vallès, 22, 08110, Montcada i Reixac

Com anar-hi?
Transports al voltant de...

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">