Taller RAEE de Solidança

Taller RAEE
Tema:
Economia circular
Sector:
Electrodomèstics
Tipus:
Empreses
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Bones pràctiques
Telèfon:
Correu electrònic:
Web:
Xarxes socials:

Descripció

Resum: A Solidança ja fa molts anys que impulsem la preparació per a la reutilització de RAEEs, es tracta del conjunt d'operacions que permeten que un electrodomèstic que era un residu es converteixi en un producte recuperat, allargant la seva vida útil, evitant malbaratament de recursos i la contaminació que generen. El centre de Preparació per a la Reutilització (PXR) de Residus de Aparells Elèctrics i Electrònics s (RAEE) de Solidança situat a St Just Desvern és un recurs clau pels municipis per poder implementar els objectius de reutilització establerts en el Real Decreto 110/2015.

Objectiu/reptes: Allargar la vida útil dels aparells amb una alternativa sostenible de consum, fomentant l'economia circular amb la recuperació de residus d'electrodomèstics contribuint a la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació.

Descripció/solució: Solidança va iniciar l'activitat de recuperació de RAEEs el 2005, i va posar en marxa el primer centre de preparació per a la reutilització autoritzat a Catalunya el 2016, amb l'entrada en vigor del Reial Decret 110/2015. Aquest taller té capacitat per a preparar 200 tones d'aparells a l'any. L'activitat té un doble benefici, ambiental i social, ja que es contracten persones en risc d'exclusió sociolaboral que realitzen un itinerari i es formem com a reparadors d'aparells electrònics. Participem activament en jornades tècniques relacionades amb la preparació per a la reutilització de RAEEs i treballem en xarxa amb diversitat d'actors del sector (ARC, AMB, Entitats socials, UPC, AERESS, RREUSE, SCRAP's i fabricants de RAEES...)

Resultats: Durant el 2017 hem gestionat un total de més de 1.500 aparells elèctrics i electrònics, unes 60 tones, de les que n'hem recuperat un 30%.

Contacte: Esther Lomba.

On

  • C/ Treball, 5, 08960, Sant Just Desvern

Com anar-hi?
Transports al voltant de...

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">