L'empresa de Trinijove treballa a favor de l'economia circular

Trinijove
Tema:
Economia circular
Sector:
Residus i reciclatge
Tipus:
Empreses
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Bones pràctiques
Telèfon:
Correu electrònic:
Web:
Xarxes socials:

Descripció

Títol de l'acció: L'empresa de Trinijove treballa a favor de l'economia circular

Localització: Àrea metropolitana de Barcelona, també a Montcada i Reixach i Vallbona, entre altres poblacions perifèriques de la ciutat barcelonina. Concretament la planta de reciclatge que disposem s'ubica al polígon industrial Coll de Montcada i Reixach i el Centre Gestor de Residus Tecnològics al barri de Poblenou.

Tipus de col·laboració: Gestió conjunta de residus

Altres Especificar: Tractament conjunt de residus, residus vs recurs, recollida i gestió de residus, cura pels espais naturals i el medi ambient

Estat: En funcionament

Resum: Trinijove promou l'economia social i verda i la inserció social i laboral de persones en situació de vulnerabilitat a través dels serveis de gestió de residus, jardineria i manteniment i obres i del Centre Especial de Treball (CET), que integra laboralment a persones amb discapacitat física i psíquica en empreses ordinàries mitjançant la gestió de residus, el medi ambient i la jardineria, generant així una economia verda i un desenvolupament sostenible i respectuós cap al medi ambient. També generem l'economia circular de la mà de dos altres projectes: d'una banda, la Nau de Reciclatge a Montcada, que treballa en el reciclatge i la gestió de residus, concretament en la selecció i triatge dels envasos de plàstics. I d'altra banda, el Centre Gestor de Residus Tecnològics al barri de Poblenou, dedicat a l'àmbit del reciclatge i la reutilització de noves tecnologies.

Objectius / reptes:
- Integrar l'economia circular a l'àrea d'empresa de Trinijove
- Generar llocs de feina a través de l'economia social i solidària
- Millorar l'ocupabilitat de districtes i barris de Barcelona i municipis veïns a ella que tenen un alt índex d'atur
- Utilitzar l'economia circular com una eina professional i d'apoderament personal
- Formar i capacitar a joves a través de l'economia social i solidària
- Vetllar pels espais verds i el medi ambient, en general

Descripció / solució:
- El Centre Especial de Treball (CET) realitza tasques de jardineria i de recollida selectiva de deixalles.
- Els serveis d'empresa de gestió de residus, jardineria i manteniment i obres desenvolupen les següents funcions: gestió integral de deixalles i d'abocadors i recollida de residus especials, restauració i conservació d'espais naturals i zones degradades, pintura d'interiors i exteriors, instal·lació de subministraments bàsics, rehabilitació integral de locals i vivendes i assessorament energètic. .
- La Planta de reciclatge, ubicada al polígon industrial Coll de Montcada, treballa en el reciclatge i la gestió de residus, concretament en la selecció i triatge dels envasos de plàstics.
- El Centre Gestor de Residus Tecnològics al barri de Poblenou: Entre les formacions realitzades, destaquen la del manteniment, optimització i implementació d'equips informàtics i la de la gestió de residus urbans i industrials, a més del curs de reparació de mòbils I + D per a joves centrat en solucionar averies mòbils, a donar nous usos a components mòbils o bé a reciclar-los amb finalitats socials i d'innovació.

Resultats:  A l'any 2018 es van contractar 38 persones discapacitades i 33 persones en risc d'exclusió. Per altra banda es van reciclar 750 tn de paper/cartró, 330 tn de vidre i 400 tn d'envasos.

Contacte: Yolanda Burgueño Ruíz

On

  • Planta de reciclatge de Montcada i Reixach Carrer Cargol, 8, 08110, Montcada i Reixac

  • centre Gestor de Residus Tecnològics Pujades, 97, 08005, Barcelona

Com anar-hi?
Transports al voltant de...

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">