BLUE CONTAINERS PROJECT

logo blue containers
Tema:
Economia circular
Sector:
Construcció
Tipus:
Entitats
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Projectes territorials
Telèfon:
Correu electrònic:
Web:
Xarxes socials:

Descripció

Títol: BLUE CONTAINERS PROJECT

Subtítol: Projecte d'innovació educativa en la FP basat en la recuperació i transformació de contenidors marítims en habitatge social i equipaments.

Localització: L'Hospitalet de Llobregat

Resum: Blue Containers Project és una organització creada i promoguda pel professorat del departament d'Edificació i Obra Civil de l'Institut Provençana, a partir d'una idea del Sr. Julio Martínez Alcalde. Es tracta d'un projecte multidisciplinar que es desenvolupa en diferents àmbits: la formació professional, l'habitatge social, la arquitectura sostenible, la construcció 4.0 i l'economia circular.

Enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=yKZQqeql2vQ

Any d'inici: 2016

Objectius / reptes: Reutilitzar contenidors marítims per ús residencial i d'equipaments. Dissenyar la formació dels oficis per a la producció d'habitatges i equipaments Crear i/o fomentar entitats d'economia social i solidària per a la seva producció. Exportar i replicar l'experiència en altres llocs del món amb contenidors abandonats, sectors de població amb alts índexs d'atur i dificultats d'accés a un habitatge digne. Analitzar el cicle de vida dels materials emprats en la transformació dels contenidors marítims.

Descripció / solució: Disseny de solucions constructives per la transformació de contenidors marítims  en habitatges i equipaments aplicant criteris mediambientals de sostenibilitat, seguint processos constructius industrialitzats i que permetin el seu desmuntatge, transport i posterior ús en altres construccions. Experimentació sobre un contenidor real de les solucions constructives dissenyades com a prototipus de transformació i comprovació de la seva idoneïtat.

Resultats: Alumnes que aprenen amb una experiència de treball real que millora la seva consciència social i mediambiental. El seu treball s'aprofita i genera un impacte positiu en la societat.  Aquest nous professionals del sector de la arquitectura i la construcció tenen una formació de qualitat i coneixements d'economia circular. Habitatges socials i equipaments més sostenibles i eficients. Recuperació de contenidors marítims en desús.

Entitat: Institut Provençana

Contacte: Paco Sánchez López

On

  • Institut Provençana Carrer Sant Pius X, 8, 08901, L'Hospitalet de Llobregat

Com anar-hi?
Transports al voltant de...

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">