Biblioteca de les Coses de Sant Martí

biblio de coses
Tema:
Economia circular
Sector:
Objectes diversos
Tipus:
Entitats
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Projectes territorials
Telèfon:
Correu electrònic:
Web:

Descripció

Títol de l'acció: Biblioteca de les Coses de Sant Martí

Localització: Barcelona (Casal Ca l'Isidret)

Tipus de col·laboració: Sinergia social

Estat: En funcionament

Resum: Servei de préstec d'objectes i organització de tallers i activitats

Donadors: Particular, entitats i empreses

Prenedors: Qualsevol persona

Objectius / reptes:
1. Incrementar la reutilització i allargament de la vida útil dels productes, en l'àmbit  del consum privat, a través de l'ús compartit, el manteniment i la reparació.
2. Enfortir la comunitat, canalitzant l'ajuda mútua amb la rehabilitació d'objectes, facilitant-ne l'ús a preus accessibles i promovent l'intercanvi de coneixements.
3. Promoure l'activitat econòmica dels barris del Districte de Sant Martí de Barcelona amb un servei orientat a l'ús compartit (economia de servei / economia col·laborativa) i afavorint circuits curts de comercialització.


Descripció / solució: hem estudiat i analitzat experiències que ja es desenvolupen a altres països (Londres, Berlín i Toronto) i, amb la implicació d'un grup de veïnes voluntàries del barri de la Verneda i la Pau, hem dissenyat i impulsat la primera Biblioteca de les Coses de Catalunya, un espai de préstec d'objectes, situat al Casal Ca l'Isidret en el Districte de Sant Martí de Barcelona. Es tracta d'un projecte d'economia social i solidària i de vessant comunitària que ofereix a la ciutadania una manera de viure i concebre una societat Residu Zero


Resultats: es va inaugurar el 24 de gener de 2020. Actualment, compta amb 245 usuaris que poden accedir al préstec temporal de 182 articles dels àmbits de la salut, la criança, la neteja i la llar, el bricolatge, l'oci i articles d'oficina.
La Biblioteca de les Coses de Sant Martí impulsa la xarxa d'entitats ‘Barcelona Circula que treballen per la innovació en l'ECONOMIA CIRCULAR a Barcelona.
Des d'aquesta xarxa es comparteix informació per facilitar la replicabilitat  de la biblioteca de les Coses i s'exploren eines per quantificar l'impacte ambiental i social dels projectes, i per estimar l'estalvi d'emissions que generen les iniciatives s'està utilitzant la calculadora de l'Associación Española de Recuperadores de la Economia Social (AERES)

Contacte: Carles Crespo

On

  • Biblioteca de les Coses (Casal ca L'Isidret) Carrer de Josep Pla, 174, 08020, Barcelona

Com anar-hi?
Transports al voltant de...

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">