Why Barcelona Catalonia?

| Tema: Habitatge, Transició energètica, Urbanisme

Barcelona Catalonia presenta a EXPO REAL 2017 els seus projectes per atraure inversió estrangera

El projecte Barcelona Catalonia va ser presentat en el saló internacional Expo Real 2017 de Munich (Alemanya) per mostrar els seus principals projectes per atraure inversió estrangera. És el novè any consecutiu que Barcelona Catalonia es presenta en aquesta fira immobiliària.

Barcelona Catalonia està format per un conjunt de projectes que s'ubiquen a l'àrea metropolitana i que dibuixen un nou model urbanístic més just, més eficient i més sostenible. Un model que aposta per la rehabilitació com una eina per abordar desigualtats socials i millorar la qualitat de vida, i com una estratègia per iniciar la transició energètica que ha de permetre reduir la dependència dels combustibles fòssils, disminuir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i disminuir les emissions de contaminants atmosfèrics.

Projectes exposats

Entre els projectes estratègics que Barcelona Catalonia exposa a Expo Real 2017 destaquen el Parc de l'Alba, una avançada plataforma científica, tecnològica i emprenedora; l'àrea urbana del districte tecnològic 22@Barcelona, amb activitats intensives en tecnologia o investigació; el Pla Besòs, que crearà un hub metropolità en un corredor clau amb accés al mar Mediterrani, i el Pla Delta Llobregat, una destinació industrial i logística clau a Europa.

Com en anteriors edicions del certamen, Barcelona Catalonia compta amb la presència de diferents partners públics i privats que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya. En aquesta ocasió són els ajuntaments de Gavà i Viladecans i les companyies Building Center, Forcadell, Gina Barcelona Architects, JAP i Meridiana.

Aposta metropolitana de país

Per afrontar els nous reptes de futur que hauran d'abordar els centres urbans i els territoris que els envolten, i des dels paràmetres definits a la Nova Agenda Urbana, la Generalitat de Catalunya, juntament amb l'Incasòl, l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB aposten, amb Barcelona Catalonia, per una estratègia comuna per promoure el desenvolupament de nous projectes.

Les àrees i els projectes que integren Barcelona Catalonia compten amb una ubicació estratègica i una xarxa d'infraestructures, on conflueixen tots els mitjans de transport, que afavoreixen la creació d'un teixit empresarial amb serveis de primera magnitud per a les empreses, exportadores i importadores, així com per als operadors internacionals.

Barcelona Catalonia impulsa, aprofitant la cada vegada més forta i consolidada àrea metropolitana –que s'expandeix a altres àrees urbanes i territorials– projectes estratègics i logístics claus que fan referència al corredor mediterrani, projectes dissenyats per convertir Catalunya en un punt d'entrada i sortida de mercaderies de l'Europa meridional i central.

Documents relacionats
On
Marker
Messegelände -Eingang West