Suport en innovació, economia sostenible i indústria

| Tema: Economia circular, Indústria, Innovació, Sistema alimentari

Nous agents d'ocupació i desenvolupament local

L'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB ha reforçat els serveis de suport als ajuntaments metropolitans en polítiques d'ocupació i desenvolupament local amb la incorporació de tres agents AODL (agents d'ocupació de desenvolupament local). L'objectiu és implementar programes d'innovació, economia sostenible i indústria, que generin sinergies organitzatives i relacionals per facilitar als ajuntaments metropolitans assolir els seus propis objectius de desenvolupament social i econòmic.

El projecte es fa amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), que el subvenciona dins del programa de suport al desenvolupament local d'aquest ens de la Generalitat de Catalunya.

Tres àmbits d'actuació

El reforç es dirigeix a tres camps concrets, com ara la difusió de projectes d'innovació, el desenvolupament de projectes d'economia sostenible i la creació d'un cens interactiu dels polígons d'activitat econòmica.

Pel que fa a la innovació, els serveis AODL treballaran amb InnoAMB, una plataforma d´impuls i suport a la innovació. L'objectiu del programa és donar suport a la difusió de projectes i activitats del territori en l´àmbit de la innovació: noves empreses emergents (start-ups), activitats i formació per a emprenedors socials i, sobretot, la promoció del talent jove, tant d'estudiants de formació professional com universitaris en situació d'atur, a fi d'apropar-los al teixit empresarial metropolità i donar resposta i suport al llançament dels seus projectes innovadors.

En l'àmbit de l'economia sostenible, el pla de treball es concreta en el desenvolupament de dos projectes: "Economia verda – ECOVERD – AMB" i "Política alimentària metropolitana – PALM-AMB". En aquest cas, el paper de l'AODL se centrarà principalment en el desenvolupament de les accions necessàries per definir les característiques de les principals estratègies d'economia verda i sistema alimentari metropolità que, a hores d'ara, s'estan impulsant en el context productiu de les empreses metropolitanes. Aquestes actuacions es faran en coordinació amb els municipis metropolitans i els agents rellevants representatius d'aquests sectors d'activitat. També hi participaran les àrees de l'AMB relacionades, que identificaran els referents i les experiències locals sobre iniciatives econòmiques sostenibles.

Finalment, i pel que fa a la indústria, es treballarà en la creació d'un cens interactiu integral que concentri les necessitats i demandes dels polígons d'activitat empresarial de l'àrea metropolitana de Barcelona (programa INFOPAE). Aquesta actuació es complementa amb l'obertura d'un canal comunicatiu eficient amb el teixit empresarial. L'objectiu és informar dels pròxims nous plans econòmics que es promouen des de l'àmbit de l'AMB (programa SUPORTPAE).

Documents relacionats