Renda garantida metropolitana

| Tema: Cohesió social

Un estudi analitza la implantació de la RGC a l'àrea metropolitana

Família caminant amb el fill al mig i agafats de la mà

L'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB ha encarregat la redacció d'un estudi sobre l'impacte que tindria al territori metropolità la implantació de la renda garantida de ciutadania (RGC). L'estudi, iniciat a principis de 2018 per l'empresa LMT4U SL, està valorant la RGC en una selecció de municipis metropolitans de diverses mides poblacionals, també identifica el perfil de població que sol·licita la prestació, així com les dificultats amb què s'estan trobant els professionals de l'atenció social encarregats de la gestió de les sol·licituds.

Per poder dur a terme aquest anàlisi, l'estudi proposa la combinació de la metodologia quantitativa mitjançant qüestionaris amb preguntes concretes amb la metodologia qualitativa a partir d'entrevistes a agents clau en la implementació de la mesura.

Desplegament de la RGC

El passat mes de juliol de 2017, i fruit d'una Iniciativa legislativa popular, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de la renda garantida de ciutadania, una mesura que té per objecte garantir que ningú estigui per sota del llindar de la pobresa i que garanteix uns ingressos mínims a aquelles persones que no arriben a determinats límits econòmics.

Aquesta prestació té en compte els ingressos en funció del nombre de membres de la llar i es va començar a implementar el passat mes de setembre de 2017 pel conjunt de la població amb un import de 564€ mensuals per persona. Es preveu que a l'abril de 2020 s'hagi fet el desplegament complet de la mesura amb una prestació de 664€ mensuals per persona. 

Documents relacionats
Estudis relacionats