Reactivació econòmica metropolitana

| Tema: Desenvolupament socioeconòmic, economia

Es constitueix la Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització de l'AMB

Assolir, el 2017, una política compartida de reactivació econòmica del territori metropolità és el principal objectiu de la Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització que s'ha constituït oficialment a l'AMB. Es tracta d'una iniciativa de la pròpia administració metropolitana que compta amb la participació dels agents socials i dels ajuntaments del territori, amb l'objectiu d'alinear el conjunt d'actors de l'àrea metropolitana en la creació d'una estratègia compartida de reactivació econòmica.

En la reunió d'avui hi han participat més de 50 persones, entre elles representants de 27 municipis metropolitans i de diverses entitats i organismes públics i privats.

Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB que ha presidit la reunió de constitució de la Taula, ha manifestat que "necessitem que tots els actors econòmics s'impliquin de forma activa, amb autonomia però de forma coordinada, per crear ocupació al territori". En aquest sentit, ha dit que "cal ser capaços de col·laborar localment per poder competir a escala global".

La Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització debatrà, entre altres temes, sobre la millora del teixit econòmic, la inversió i la innovació, les infraestructures de serveis, de mobilitat i transport i de telecomunicacions per a l'activitat econòmica, l'urbanisme relacionat amb l'activitat econòmica, el paper de la formació, les mesures relacionades amb la sostenibilitat, l'economia verda i circular, i les polítiques ambientals.

Per a fer-ho, s'ha constituït un grup de treball multidisciplinar, per atacar les diverses temàtiques mencionades, i, a banda, es crearan comissions especialitzades per a cada qüestió específica.

L'AMB compta amb bagatge en matèria de desenvolupament econòmic i social, expressat en la seva Reflexió estratègica metropolitana (REM), i en programes com el Pla de suport a les polítiques socials municipals o el Programa de millora d'infraestructures i de competitiva de polígons industrials i àrees d'activitat econòmica. La Taula s'emmarca en el programa "Reactivant la Metròpolis".

Documents relacionats
On
Marker
Seu de l'AMB