Plataforma d'economia circular

| Tema: Economia circular

Recopilació d'experts, empreses i projectes d'economia sostenible

L'AMB posa en marxa una nova eina de recursos per a l'economia circular. Es tracta d'una plataforma que aglutina, recopila i reuneix agents, empreses i projectes que giren al voltant d'aquesta economia més sostenible.

Actualment, ja hi ha una comunitat que suma un total de 50 fitxes, on hi ha empreses, organismes, administracions públiques, experts i projectes territorials. La previsió és que aquesta xifra vagi in crescendo en els pròxims mesos i l'objectiu és arribar a superar el centenar.

L'economia circular és encara un concepte molt ampli que té multitud de disciplines i formats d'aplicació, per això pateix gran dispersió d'informació i coneixement. L'objectiu que tenim com a administració pública és concentrar aquesta informació i ser com un paraigua per facilitar-ne la implementació en el teixit productiu del territori metropolità.

L'eina va dirigida a tècnics d'ajuntaments que treballen en projectes de simbiosi industrial o economia circular, empreses interessades a posar en marxa estratègies en aquest àmbit, experts i professionals del sector, i també públic en general que vulgui ampliar coneixements sobre el tema.

Cercar i afegir informació

La part central de la plataforma conté un mapa de la metròpolis de Barcelona amb la localització dels projectes, empreses, experts o bones pràctiques d'economia circular. Simplement ens hem de moure per les pestanyes situades a sobre del mapa i buscar en funció de la categoria, del sector, del tipus d'agent o del municipi.

Cada un dels contactes té una fitxa tècnica associada amb la informació bàsica de contacte, la pàgina web, els seus canals de comunicació i la descripció del projecte.

Les persones que es dediquin a l'economia circular o que tinguin un projecte dins d'aquest àmbit poden formar part d'aquesta plataforma omplint un formulari d'accés situat a la part superior del portal.

Documents relacionats