Plans d'ocupació 2018-2019

| Tema: Ocupació

Una jornada tècnica va presentar la tramitació de la segona convocatòria d'aquests plans

L'AMB va informar, en una jornada de treball amb els tècnics municipals dels ajuntaments metropolitans, sobre els tràmits habituals de presentació i execució dels projectes integrants del Programa metropolità de suport a les polítiques socials municipals, que ara ha obert la segona convocatòria d'ajuts del període 2018-2019 amb una inversió per a plans d'ocupació de 15.000.000 €.

Així, l'objectiu de la jornada celebrada a l'espai Baronda, d'Esplugues de Llobregat, va ser destacar totes les novetats que s'integren en aquesta nova convocatòria, i especialment el programa informàtic que ajudarà i facilitarà la gestió i l'execució dels projectes. Aquesta jornada de treball també es va convertir en un espai per compartir experiències i reforçar els conceptes de gestió referits als plans d'ocupació dels municipis metropolitans, i els ajuts i suport que dona l'AMB en aquest àmbit.

Projectes singulars. Noves maneres d'actuar

La segona part de la jornada va informar sobre els projectes singulars. Es tracta de noves formes d'actuació dins d'aquesta segona convocatòria de plans d'ocupació, que ofereixen als municipis noves oportunitats per millorar la inserció laboral.

Per tal d'entendre millor aquests projectes singulars es van fer unes taules de treball on van participar part dels municipis metropolitans i alguna entitat supramunicipal. La finalitat era obrir les portes a idees innovadores i impulsar iniciatives que generin ocupació directa al territori, que reforcin els dispositius i les xarxes locals d'ocupació i que millorin les condicions d'ocupabilitat de la població aturada. 

Hi va haver una assistència molt àmplia, amb representació de gairebé tots els municipis de l'AMB. Pilar Díaz, alcaldessa de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, i Héctor Santcovsky, director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, van ser els encarregats de donar la benvinguda i presentar la jornada sobre els plans d'ocupació. Els encarregats d'informar i moderar les taules de treball van ser Xavier Casas, coordinador de Programes de desenvolupament econòmic i Guillem Espriu, coordinador de Programes de polítiques socials.

Documents relacionats
On
Marker
Espai Baronda Esplugues de Llobregat