Pacte pel Comerç

| Tema: Comerç

Projecte singular de l'Hospitalet de Llobregat

Imatge d'una parada del mercat de l'Hospitalet

Des de l'Oficina de Polítiques Socials de l'AMB es continua fent seguiment dels projectes posats en marxa en el marc de la segona convocatòria del Programa Metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2016-2019.

Al municipi de l'Hospitalet han engegat un projecte singular per dinamitzar el comerç municipal des de diferents vessants i amb la col·laboració de la xarxa de mercats i associacions de comerciants que amb la seva implicació en el projecte posen en valor el seu sector i treballen per a la seva qualitat creixent.

Visita de seguiment

Per fer-ne un seguiment de la feina feta tècnics de l'AMB han pogut comprovar de primera mà el treball dels professionals i les percepcions que tenen els beneficiaris i col·laboradors d'aquest projecte.

El Pacte pel comerç que impulsa l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, és una eina que canalitza els esforços públics i privats per reforçar el comerç amb la implicació de les 19 agrupacions i associacions municipals de comerciants què, al cap i a la fi son motor de l'economia local.

Amb aquest projecte es treballa la formació dels comerciants, donant un reforç a la qualificació. D'igual manera, els propis professionals impartiran formacions específiques per qualificar persones i posar en valor la seva professió i la realitat de què el comerç disposa de persones preparades per dinamitzar-lo i donar un bon servei al ciutadà.

L'aposta municipal en aquest sentit ha estat molt important i amb una fort implicació, dotant el projecte d'un itinerari de formacions i activitats enriquidores encaminades a la millora del comerç i del seu posicionament com a professions qualificades que fomentin l'ocupació al territori.

Quan el projecte finalitzi, des de l'AMB es podrà fer un anàlisi més detallat dels seus resultats; tanmateix, ara per ara, es pot constatar que tant els tècnics com els beneficiaris estan desenvolupant una feina de qualitat i estan convençuts que, si continuen en aquesta dinàmica de treball, serà possible assolir les fites marcades. 

Documents relacionats