Noves perspectives en polítiques socials

| Tema: Ocupació

Jornada de treball del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals

Foto general de la jornada

El 4 de desembre es va celebrar, al Centre Cultural El Carme de Badalona, una jornada de treball del Programa metropolità de suport a les polítiques socials municipals. La jornada va servir per presentar els resultats assolits en els diferents projectes municipals durant el període 2016-2019 i per conèixer diverses experiències metropolitanes en l'àmbit dels Projectes singulars. Per acabar, les persones assistents van poder fer propostes i suggeriments sobre possibles modificacions en el funcionament de les línies de suport del Programa de suport metropolità.

Experiències i resultats

La jornada es va iniciar amb la benvinguda de l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, que va remarcar la importància de la feina i dels projectes que fan els diferents serveis locals d'ocupació a l'àrea metropolitana de Barcelona. L'acompanyava a la taula Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, i el director d'aquesta àrea, Héctor Santcovsky, que va tancar la jornada posant de relleu la necessitat d'integrar, en els futurs projectes, els tres grans desafiaments actuals: la lluita contra la desigualtat econòmica, la perspectiva de gènere i la cura del medi ambient.

Després es van presentar els resultats assolits en els diferents projectes municipals durant el període 2016-2019, com la paritat de les persones participants aconseguida en els diferents projectes de la convocatòria, o que s'ha donat suport a un 50 % de persones més grans de 45 anys. Aquests resultats van permetre donar pas a les propostes que l'AMB posa sobre la taula per tal d'incloure novetats al Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023, i destacar com a novetat la nova línia d'orientació i formació.

Es va poder comptar amb la col·laboració dels ajuntaments d'Esplugues de Llobregat, de Sant Adrià de Besòs i del Consell Comarcal del Baix Llobregat com a ens gestor d'un projecte singular plurimunicipal. Va ser un espai per compartir experiències i bones pràctiques en la línia de Projectes singulars desenvolupats per cadascun d'ells: "Sales blanques", "Escola d'oportunitats" i "A la feina amb tu", respectivament, que són projectes que promouen la inserció i capacitació des de diferents vessants sociolaborals.

Finalment, es va voler comptar amb l'experiència de personal tècnic de diferents municipis, que van fer una anàlisi de les quatre línies de treball del Programa metropolità de suport a les polítiques socials municipals  2016-2019, en què es van valorar conjuntament els aspectes més positius i es van fer propostes i suggeriments per a possibles modificacions en el funcionament de les línies.

Documents relacionats
On
Marker
Centre cívic El Carme Carrer de Francesc Layret, 78, 08911, Badalona