Nova "publicació flaix"

| Tema: Desenvolupament socioeconòmic

La publicació de l'Observatori Econòmic Metropolità sintetitza les dades econòmiques més rellevants

Portada del darrer número de la nova publicació

L'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB ha iniciat una nova sèrie de "publicacions flaix" per informar de manera sintètica dels principals indicadors econòmics metropolitans.

Aquests informes flaix de l'Observatori Econòmic Metropolità es realitzen en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i tenen una periodicitat de publicació trimestral, coincident amb la disponibilitat de les dades de les fonts i organismes oficials.

L'informe està format per dues parts principals. L'apartat d'activitat econòmica recull indicadors com el PIB, número d'empreses i dades del mercat immobiliari industrial i comercial a l'àrea metropolitana. La secció sobre el mercat de treball, inclou indicadors de caire més socioeconòmic com l'ocupació, la contractació, l'atur i les prestacions per desocupació. Conté, a més, a l'inici un índex-resum amb els principals destacats del trimestre.

La primera publicació correspon al 4t trimestre de 2016 i destaca fets com que el PIB metropolità representa el 52% del PIB de Catalunya; l'augment del 50% de la superfície en oferta d'oficines al llarg de l'any 2016; un augment de l'ocupació del 4% al territori metropolità, o que l'atur registrat a l'AMB ha disminuït un 13% al llarg del 2016, amb un 44% dels aturats registrats que no obtenen cap prestació.

Documents relacionats
Publicacions relacionades